ב-TORO אנחנו מאמינים גדולים בהתייעלות, וזה משום שאחד הנושאים שעסקנו בהם הכי הרבה כשניהלנו מסעדות היה הקטנת עלויות המכר. ראינו שיש תמיד פוטנציאל להרוויח הרבה יותר מחומרי הגלם שלנו: אוכל משקאות ואפילו יבשים.
העניין הוא, שהרגלים לא נכונים שלנו ושל הצוות שלנו, עומס עבודה במקום וגורמים נוספים, משפיעים כל הזמן על הרווח שאנחנו מפיקים מההכנסות שלנו. אנחנו משקיעים משאבים רבים בהתנהלות היומיומית במסעדה, וזה משאיר מעט זמן לבדוק אם קיימת אצלנו התנהלות שורשית לקויה, או הרגלי עבודה פחות טובים שהוטמעו, שמפזרים לנו יופי של כספים על הרצפה. אנחנו ב-TORO יודעים איפה הכסף הזה נמצא, כי בעשור האחרון עבדנו בלחפש אותו. אז הנה כמה המלצות שלנו איפה לחפש את הכסף:
ספירת מלאי – מדויקת, מעודכנת באופן קבוע ומוקפדת ביותר. לא מספיק לדרוש ספירות מלאי ממנהל המטבח או הבר, חשוב לשבת ולנתח את התוצאות, לבדוק סעיפים שנראים לנו תמוהים, ובאופן כלי להראות התעניינות רבה בדוח הזה. איך נאמר בעדינות, אף אחד (חוץ מאתנו) לא אוהב לספור ולהכניס נתונים לאקסל. מעורבות אקטיבית שלנו בנושא תבטיח מינימום טעויות ותאפשר לנו לייעל ביצועים במגוון נושאים (חסכון במלאי, שינויי מחירים, עדכוני תפריט).
הרגלי עבודה נכונים - חשוב שנחליט מראש מי מקבל את הסחורה ומהם נהלי קבלת הסחורה אצלנו. אם הנהלים הללו כבר קיימים כדאי לבדוק האם הם מיושמים כהלכה כל הזמן. נקודות חשובות בהקשר זה היא סחורה בתפזורת שצריכה להישקל, בדיוקה יומיומית של טעויות בחשבוניות, (הן מבחינת כמויות והן מבחינת מחירים) החזרת מוצרים וקבלת תעודות זיכוי.
דוח נזילות - פועל יוצא של ספירות המלאי, מראה באופן מדויק באילו מוצרים או מחלקות אבד לנו כסף. יש קבצים מוכנים כאלו, אבל מה שחשוב זה להקפיד לייצר את דוח הנזילות באופן קבוע (שבועי, חודשי- זה תלוי במקום, בתנאים ובמטרות). נזילות גבוהה מחייבת הסברים ממנהל המחלקה.
במקומות גדולים, שיש בהם גם חלל אירועים נפרד למשל, יש מקום לשקול להפריד בין "המקומות" בדוח ה-PNL. אם נבין עלויות והכנסות של חומרי הגלם ביחס לכל חלל בפני עצמו, נוכל לנתח את הנתונים בצורה מדויקת יותר ולשפר ביצועים בקלות.
אז צאו לדרך! ושיהיה בהצלחה. כי כיף כיף כיף לראות את הרווחיות שלנו עולה.
אם הנושא מעניין אתכם, השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם עם תכנית מותאמת עבורכם.
Comentários